Sportmassage

Het onderste uit de kan halen: Je eigen best zijn.

“I got to know Francis at swim classes where she was a very dedicated teacher: she sees everyones individual learning process. This dedication together with her knowledge makes her the perfect masseuse. She helps me to recover fast and achieve my training goals as a boxer. And her strength is surprising 😉
– Sahil Sital, bokser

De massage

  • 30 of 45 minuten
  • Focus op 1 of 2 spiergroepen.
  • Behandelplan op maat

Een sportmassage bij At Ease duurt 30 of 45 minuten, waarin één of twee spiergroepen worden behandeld. Vaak n.a.v. een klacht of zware belasting door training. In aanloop naar een wedstrijd kunnen we in overleg een pakket samenstellen voor een bepaalde tijd. Op die manier houden we een vinger aan de pols voor overbelasting, en zorg je voor preventieve behandeling. Omdat algehele ontspanning van het lijf ook belangrijk is, stel ik vaak een aantal ontspanningsmassages voor in het pakket (deze zijn niet los verkrijgbaar).

“Ik voel me bij Francis begrepen en gehoord. Door mijn schouderblessure kan ik al een tijdje niet op mijn oude niveau trainen. Door Francis haar vergaande kennis, topsportersmentaliteit en haar absolute wil om mijn blessure te verhelpen, voelde ik meteen de juiste match. We stellen samen een behandelplan op die we wekelijks evalueren. Door haar eerlijkheid in combinatie met haar oprechte betrokkenheid heb ik weer vertrouwen in een goed herstel en dat merk ik ook bij iedere massage in mijn hele lijf!”
– Kelly Kletersteeg, Hockeyster

Waarom?
Als fanatiek sporter vraag je veel van je lijf; hoge fysieke inspanning, en vervolgens door training weinig tijd om te herstellen. De kans op blessures is dus groter, en dat is in een gedisciplineerd trainingsschema natuurlijk precies wat je niet wil. Goed onderhoud van je lichaam is belangrijk.

Samen gaan we kijken waar jouw lijf behoefte aan heeft, jouw doelen staan centraal. De massages werken preventief voor blessures, ondersteunen je trainingen om sterker te worden, en helpen bij eventuele klachten.

“Al een tijd wordt ik door Francis gemasseerd. Het is anders dan dat ik eerder heb meegemaakt. Wat? Je wordt echt onder handen genomen. Spieren die je ervoor niet voelde voel je nu wel. De massage is diep en intens en is de eerste massage die de naam sportmassage verdient die ik ooit gehad heb. Ik train beter, soepeler. Het is powermassage.”
– Jules Tielens, recreatief kickbokser

Werking van de behandelingen
Tijdens het sporten produceert het lichaam afvalstoffen, doordat de massage het lymfestelsel stimuleert worden deze stoffen beter en sneller afgevoerd. Daarnaast hebben massages een positieve invloed op de bloedsomloop. Dat is van belang voor het herstel van de spieren. Als spieren zwaar worden belast hebben ze bloed nodig (ofwel: voeding), om te herstellen en sterker op te bouwen. 

Uiteindelijk zijn het de hersenen die signalen doorgeven aan het lijf, zo ook spanning in spieren en andere blokkades. Om blessures te voorkomen moeten lichaam en geest dus beide ontspannen.

Behandelingen & pakketten
Onder tarieven kan je de verschillende opties vinden. We kunnen ook een pakket samenstellen op basis van jouw trainingsdoelen, neem hiervoor contact op.

Seize all, at ease.